Municipalitatea primeste in continuare cereri pentru acordarea sprijinelor financiare privind igienizarea subsolurilor

Municipalitatea primeste in continuare cereri pentru acordarea sprijinelor financiare privind igienizarea subsolurilor

În şedinţa ordinară din această lună, consilierii locali au acordat un sprijin financiar în valoare de aproximativ 400.000 lei pentru igienizarea subsolurilor. La trei săptămâni de la aprobarea hotărârii au fost înregistrate 58 de cereri, cele mai multe de la asociaţiile de locatari din cartierul Tineretului şi zona Pasarelă. Până în prezent, au fost igienizate şi recepţionate 15 scări de bloc, iar alte 13 sunt în curs de finalizare. La acţiunea de igienizare şi reparare a subsolurilor lucrează 3 firme care au încheiat un contract cu asociaţiile de proprietari, urmând ca la finalul lucrărilor aceştia să-şi primească banii.
Suma care reprezintă sprijinul financiar a fost acordată asociaţiilor de proprietari din municipiul Giurgiu din bugetul local în limita prevederilor bugetare anuale aprobate pentru aceste lucrări.
Pentru a beneficia de ajutorul financiar, asociaţiile de locatari trebuie să depună mai multe documente: formular pentru solicitarea sprijinului, hotărârea adunării generale a asociaţiei de proprietari, lista cu numărul de proprietari, declaraţie pe propria răspundere şi devizul estimativ al lucrării (valoarea lucrărilor consemnate să nu depăşească 0,90 lei/mc pentru apă evacuată cu pompa electrică, respectiv 29 lei/mc pentru deşeuri grosiere evacuate cu vidanja).
Situaţia lucrărilor şi volumul estimative de apă/deşeuri vor fi verificate de un reprezentant al Primăriei Giurgiu. Ulterior, comisia va analiza solicitarea şi documentele anexate acesteia şi va propune Conisliului Local acordarea sprijinului financiar precum şi cuantumul acestuia pentru fiecare proprietar. La finalizarea lucrării, va fi întocmit un proces-verbal de recepţie a lucrării care va fi vizat şi de un reprezentant al Primăriei.

Ultima modificare: 24.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ZIUA ARMATEI ROMANE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.